20120611-231522.jpg

Plague inc: Att det ska vara så svårt att utrota mänskligheten

20120611-231522.jpg

Virus tar sig in på topplistan i App store. I spelet ”Plague Inc.”, från passande namngivna företaget Ndemic Creations, spelar man en sjukdom vars mål är att utplåna mänskligheten. Genom att muteringar till allt farligare varianter och genom passande smittovägar sprids uppföljaren på fågelinfluensan del 2, eller vad du nu döper just din skapelse till, oroväckande snabbt över världen.

Dödstalen och den globaliserade världens sårbarhet förskräcker. Samtidigt kan man inte låta bli att göra sitt virus än jävligare. Det är den skräckblandade förtjusningen som gör Plague Inc till ett fascinerande spel, åtminstone i några spelomgångar innan repetitionen sätter sina spår.

Men turligt nog är det inte helt enkelt att få bort mänskligheten från jordens yta. Olika faktorer måste sammanverka noga för att sjukdomen ska segra. Med för svag smittorisk kommer man inte nå varje avkrok i hela världen, med för hög dödlighet dör viruset ut med sina värdar. Mest hoppfullt är ändå att de otäckaste sjukdomarna får mänskligheten att arbeta tillsammans för att hitta ett botemedel. Och i de lägena får virusen ligga i för att ha en chans.

Så det är inte helt enkelt att ta kål på oss allihop. Men det är en aning beroendeframkallande att försöka. Plague inc. kan rekommenderas.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *