Fitbit Zip

Kvantifiera mera

Det sägs ju att ”you can’t manage what you can’t measure” och är det något som det börjar bli gott om är sätt att mäta, jämföra och ”kvantifiera” vad man håller på med. Om man går en promenad utan att spåra den med Endomondo, har man då verkligen gått en promenad? (för att felcitera lite gammal visdom).

Javisst kan det gå till överdrift, men jag tycker samtidigt att det är lite kul att få siffror på vad jag faktiskt gör och att bli motiverad att ändra på sådant som är mindre bra, som konditionen till exempel.

Som en försenad julklapp till mig själv skaffade jag en Fitbit Zip som dök upp i brevlådan idag. Det är en glorifierad stegräknade som via Bluetooth synkar sig med Iphone-appen. Tanken är att ha på sig mätaren mest hela tiden och på så sätt få siffror även på sin vardagsmotion. Det är en av de enklare moderna mätarna jag skaffat, men det händer mycket spännande på den här fronten just nu (bland annat verkar den kommande Amiigo väldigt intressant), så jag tänkte börja enkelt och se vad som funkar för min del.

Nu blev starten kanske inte helt lysande siffermässigt, eftersom jag tillbringade mestadelen av eftermiddagen och kvällen med att baka i köket. Jag har uppenbarligen byggt ett för litet kök, eller för effektivt planerat kök kanske, för jag fick bara ihop 2500 steg under tiden. Nya tag får tas i morgon.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *