Bloggomstart

Man ska väl inte prata så mycket om omstarter utan helt enkelt bara göra dem och se var de tar vägen. Den här bloggen har jag redan från början haft som en sorts sandlåda för att testa WordPress på, och jag har aldrig riktigt kommit på vad som skulle vara intressant att fylla den med. Det visade sig i verkligheten bli en handfull recept, varav det senaste lades in kring julen 2010.

Det är väl i och för sig gott nog, inte minst eftersom jag själv återvänt till bloggen när jag varit baksugen och behövt något av recepten, men det kan ju vara intressant att skriva om andra saker också. Så här kommer en form av avsiktsförklaring för den här bloggens framtid:

1) Hus och hem
Min sambo och jag har köpt hus för första gången, och vi väntar just nu allt mer otåligt på tillträdesdagen i mars. Huset är en fantastisk trävilla byggd 1907 mitt i ett mindre samhälle söder om Borås. Huset renoverades senast på sextiotalet med det för den tiden sedvanligt destruktivt resultatet. Mycket charm finns ändå fortfarande kvar i huset och mer av den varan ska vi se till att antingen återställa (om vi kan ta reda på hur det en gång såg ut) eller nyskapa i passande stil. Huset kommer ta mycket av både tid och energi framöver, så gissningsvis kommer den här bloggen också reflektera detta.

2) Webb med mera
Jag jobbar med webb och tycker att det händer fantastiskt mycket spännande inom detta område, så under den här kategorin kommer det hamna sådant som rör webb, sociala media, nya(re) sätt att kommunicera och ta till sig information, bra online-verktyg samt gissningsvis en och annan teknisk pryl. För vem gillar inte prylar?

3) Film och teve
Ett av mina stora intressen är film och teve. Jag är med och driver filmsajten russin.nu, även om jag alltför sällan skriver något där. Sajten är nu inne på sitt tolfte år, vilket är lätt imponerande. Andra saker som är imponerande är våra närmare 1800 filmrecensioner och det faktum att vi aldrig ens försökt tjäna en krona på sajten. På den här bloggen kommer det nog mest bli länkar till russin.nu i kategorin. film och teve.

4) Mat och dryck
Bloggen har som sagt hittills bestått av ett gäng recept, och gissningsvis kan det då och då dyka upp nya sådana också. I första hand är de väl till för mig själv, så att jag kan laga sådant jag gillade fler gånger utan att behöva leta ihjäl mig efter receptet. Men om någon annan har glädje av dem också, så mycket bättre.

5) Någonting helt annat…
Och som så ofta, kanske det visar sig att bloggen istället kommer handla om något helt annat än det jag skissat på ovan. Och vad gör väl det. Dirk Gently, författaren Douglas Adams holististiska detektiv, hade ett unikt sätt att navigera i trafiken. Han valde ut en medtrafikant och följde helt enkelt efter denna. Han kom oftast inte dit han skulle, men han kanske kom dit han var behövd. Så kan det mycket väl bli även här. Vi får hoppas att det blir bra, kanske till och med roande och intressant, hur det än blir med den saken.

Väl mött framöver!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *